Waarom CBD olie populair is bij migrainepatiënten

59

Naar schatting lijdt maar liefst 1 op de 7 mensen aan migraine. Dit heeft niet alleen een grote impact op de kwaliteit van leven, maar zorgt ook voor een grote vermindering van de productiviteit doordat mensen zich ziekmelden en niet in staat zijn om te werken. CBD wordt steeds populairder bij migrainepatiënten omdat de natuurlijke pijnstiller de klachten onderdrukt doordat de pijnprikkels minder voelbaar zijn

Wat veroorzaakt migraine?

Het is niet duidelijk wat de exacte oorzaak is van migraine. Op basis van huidig onderzoek gaan wetenschappers ervan uit dat migraine ontstaat door een combinatie van veranderingen in de hersenen. Zo is de gangbare theorie dat hormonale veranderingen, diverse neurochemische stoffen, defecte neurotransmitters en specifieke triggers elk een rol spelen in het ontstaan van migraine. .nl.

Ga naar Bron