Doping in de auto-en motorsport: deze coureurs werden betrapt

42

De coureur uit Liberec (Tsjechië) maakt het bont met zijn verslaving. Hij loopt niet een, maar twee keer tegen de lamp. Dat komt hem duur te staan.

De Tsjech maakt tijdens de Grand Prix van Italië in 2001 zijn Formule 1-debuut voor Prost Grand Prix als vervanger van Luciano Burti die in de Grand Prix van België twee weken eerder een enorme crash ternauwernood overleeft. In totaal komt Enge drie maal voor de Franse renstal aan de start, maar punten scoren doet hij niet. Als Prost als gevolg van een faillissement de deuren sluit, keert hij terug naar de Formule 3000. Daar is hij in 2002 heer en meester, maar de titel wordt hem ontnomen als na een dopingtest in Budapest sporen van marihuana in zijn bloed worden aangetroffen. Enge ontkent, maar de diskwalificatie is onherroepelijk. .nl.

Ga naar Bron