‘Papendal is geen drugshol’, zegt directeur na aanhouding atleten voor handel verdovende middelen

By in CBD on 13 augustus 2019

Een bizar toeval. Zo noemt Ad Roskam, directeur van de Atletiekunie, het feit dat in korte tijd de topsprinters Madiea G. en Roelf B. zijn opgepakt voor handel in drugs. ,,Er is, voor zover ik weet, geen connectie tussen die twee. Grotere tegenpolen ken ik niet.”

Beide atleten trainen parttime op Papendal, het nationaal sportcentrum in Arnhem, waar ook de Atletiekunie zetelt. Dat de twee sprinters daar mogelijk het een en ander hebben voorbereid, kan directeur Jochem Schellens van het sportcentrum zich niet voorstellen. ,,Zeg nooit nooit. Maar ik herken me niet in dat beeld. Atleten hebben bij ons wel iets anders te doen.”

Crystal meth
De 26-jarige Madiea G. werd onlangs in Duitsland aangehouden met 13 kilo crystal meth en 43 kilo xtc-pillen in haar auto. Roelf B. (21) liep eind vorige week tegen de lamp. Hij werd samen met een andere Nederlander opgepakt tijdens het populaire Hongaarse

Ga naar Bron