Franse rechter spreekt moordenaar van Joodse vrouw vrij omdat hij marihuana had gerookt

44

Een Franse rechter heeft geoordeeld dat een moslimman die ‘Allahu Akbar‘ (Allah is Groot) riep terwijl hij een Joodse vrouw in een antisemitische aanval vermoordde, niet strafrechtelijk verantwoordelijk gehouden moest worden “omdat hij wiet (marihuana) had gerookt” vóór de aanval.

De 65-jarige Dr. Sarah Attal-Halimi werd op bijzonder brutale wijze afgeranseld en uit een raam gegooid door de 27-jarige Kobili Traoré, een Afrikaanse migrant uit Mali (plaatje rechts), op 4 april 2017 in het district Belleville in Parijs.

Volgens rapporten schreeuwde Traoré, een drugsdealer en een drugsverslaafde, ‘Hou je mond‘, ‘Allahu Akbar‘ en ‘Ik heb de Shaitaan vermoord‘ (de demon, of Satan, in het Arabisch) tijdens de wrede aanval. Hij claimde waanzin en werd vastgehouden in een psychiatrisch ziekenhuis.

De voorlopige uitspraak in het proces tegen Kobili Traore voor de moord op Sarah Halimi in 2017 kwam vrijdag voor de onderzoeksrechter – een magistraat die in het

Ga naar Bron