Halsema ondanks cocaïnegebruik gewoon naar VS

60

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de Britse kandidaat-premier Michael Gove hebben één ding gemeen: zij hebben beide ooit cocaïne gebruikt. De krant The Guardian vraagt zich daarom af of Gove wel geschikt is om premier te worden? Zo zou hij met zijn drugsverleden geen visum meer krijgen voor de VS. Maar: waarom mocht Femke Halsema onlangs dan wél naar New York? Ton F. van Dijk zocht het uit en stuitte op een leugentje om bestwil.

In Engeland is er stevige ophef over het drugsgebruik van kandidaat-premier Michael Gove. De conservatieve politicus en huidige minister van milieu moest onlangs publiekelijk toegeven dat hij 20 jaar geleden heeft geëxperimenteerd met cocaïne.
Een ‘misstap’ die hem als mogelijk toekomstig premier volgens de Britse krant The Guardian ernstig in verlegenheid kan brengen. Immers als eerste minister zal hij ook de Verenigde Staten willen bezoeken. Daar beschouwt men drugsgebruik in het verleden als een reden om bezoekers de toegang te weigeren. Kortom: kan Gove op basis van zijn cocaïnegebruik nog wel naar Amerika

Ga naar Bron