Cannabis & cannabinoïden – hype of medicijn?

57

Zodra we door een tijdschrift bladeren of surfen op het internet kunnen we ons niet onttrekken aan reclame over cannabis- of hennepproducten die CBD bevatten. Waarom hebben zoveel bedrijven de laatste tijd zoveel interesse in cannabis en brengen ze steeds vaker CBD en andere producten met cannabinoïden op de markt? Is dit slechts een tijdelijke rage of het begin van een wenselijke medische ontwikkeling? Martin Möhrke, natuurgeneeskundige en medisch thermograaf, schreef er dit zeer uitgebreide en diepgaande (zo niet alles verklarende) artikel over.

Onderzoek naar cannabinoïden komt op stoom
De hennepplant, ook wel cannabis genoemd, heeft een meer dan 5000 jaar oude geschiedenis. Inmiddels zijn er enkele duizenden soorten en kruisingen van de voormalige oerplant – rassen die het hoogst mogelijke THC- of CBD-gehalte van deze planten moeten bevatten. Enerzijds om er bedwelmende middelen uit te halen, anderzijds om er medisch effectieve oliën uit te halen. De focus lag vooral op de CBD- en THC-gehaltes.

Natuurgeneeskundige en medisch thermograaf Martin Möhrke

Medisch onderzoek staat in principe nooit stil, maar nooit eerder zijn er zoveel onderzoeken gedaan naar de ingrediënten van de cannabisplant als in de afgelopen jaren. In de medische meta-database Pubmed vinden we duizenden peer-reviewed studies, dat wil zeggen wetenschappelijke artikelen die door onafhankelijke deskundigen worden

Ga naar Bron