Bedrijfspand Wijchen jaar op slot na vondst 900 hennepplanten

76

Een bedrijfspand aan de Kraanvogelstraat in Wijchen is op last van de burgemeester gesloten. Aanleiding is de vondst van een grote hennepkwekerij.
In de omgeving van de Kraanvogelstraat waren eind april meerdere stroomstoringen. Toen de politie een onderzoek instelde, vond ze de hennepkwekerij. In een verborgen ruimte in het bedrijfspand stonden zo’n 900 wietplanten. Ook was er sprake van diefstal van stroom, brandgevaar en illegale bewoning.

Volgens de politie is er een verdachte aangehouden. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog. Om te voorkomen dat in het pand opnieuw strafbare feiten worden gepleegd, blijft het een jaar op slot. Dat betekent dat er niemand meer in mag. De deur zal dan ook worden verzegeld door de gemeente.

Ga naar Bron